Visgraat houten schuur vloer
eiken houten vloer
Woca Onderhoud olie

SCHUREN, POLIJSTEN EN OLIËN

'Geef jouw houten vloer een tweede leven'

Schuren en afwerken houten vloer

 

Bij Outlet Houten Vloeren kun je ook terecht voor het laten schuren van je bestaande houten vloer, parket vloer. 

In het algemeen wordt dit gedaan bij de overstap van de oude lakvloer naar olie, slecht onderhouden houten vloeren, (vocht)schade of je wilt de bestaande houten vloer van een andere kleur voorzien. Met onze vakkennis en juiste materialen herken je jouw bestaande houten vloer en-/of parketvloer niet meer terug.

Wij schuren stofvrij en laten de juiste onderhoudsmaterialen bij je achter, zodat de houten vloer er de komende jaren weer tegen aan kan.  

 

Polijsten, het opfrissen van jouw houten vloer

  

Polijsten van een houten vloer of parketvloer kan op het moment dat de huidige houten vloer is voorzien van een olie of was en er geen kleurwisseling plaatsvindt.  Bij polijsten wordt de bestaande houten vloer of parketvloer eerst goed gereinigd, gepolijst en daarna voorzien van een nieuwe olie of onderhoudsolie. 

 

Aanhelen en schuren houten vloer

 

Bij schade aan een houten vloer, verbouwing of aanbouw is het aanhelen en schuren vaak ook een optie in plaats van het vernieuwen van de bestaande houten vloer. Aanhelen houdt in dat we de natuurlijke manier van leggen weer terug brengen, vaak in wildverband. Er gaan oude vloerdelen uit en er worden nieuwe vloerdelen aan geheeld. Als dat gebeurd is, worden er nieuwe plinten geplaatst en wordt de vloer in zijn geheel volledig geschuurd en voorzien van een olie, was of lak. 

 

Voordat wij aan de slag gaan, kun je je bij ons in de Outlet Houten vloeren laten adviseren over wat de mogelijkheden zijn. Denk daarbij o.a. aan kleur oliën en plint afwerking.  Om een juiste prijs te kunnen geven, komen wij altijd eerst kijken naar de status van jouw huidige houten vloer. 

 

Houten vloer: hoe onderhouden?

 

Het merendeel van onze houten vloeren worden afgewerkt met een natuurlijke olie van Woca. Deze olie behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout. Het voordeel van deze olie is dat hij makkelijk is in onderhoud en plaatselijk bijgewerkt kan worden. Niet alleen door ons, maar ook door jou!

Onze voorkeur gaat uit naar Woca vanwege zijn natuurlijke uitstraling. Maar alle andere afwerkingen zijn bij ons ook mogelijk.

Bij aanschaf van je houten vloer krijg je van ons een uitgebreid onderhoudsadvies op maat.

Neem gerust contact met ons op indien je interesses hebt in het herstellen, opfrissen of opknappen van jouw huidige vloer.

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer is 072 5720021 of per e-mail: info@outlethoutenvloeren.nl

Outlet Houten Vloeren_logo.png

25 JAAR VAKKENNIS

FAMILIEBEDRIJF 'KORTE LIJNEN'

SNELLE LEVERTIJD

GROOT ASSORTIMENT